torsdag 3 mars 2011

En bra dag och solen skiner igen

Ingen direkt sömnighet idag. Hoppade över Omeprazol, som är för magkatarr, en biverkan av cytostatikan. Dessutom slapp jag värken idag. Troligtvis hade jag värk av att de vita blodkropparna utökas i skelettet och då värker det. Känner igen det från behandlingen med Taxotere, men då hände det att jag fick feber också. Lyckligtvis inte nu.

Igår lagade vi en köttfärslimpa med mozarellaost och pesto i. Jag älskar att planera mat och har köpt en bok med LCHF kost, som jag modifierar lite eftersom levern inte vill ha så mycket fett och jag äter också långsamma kolhydrater. Mest äter vi sallad till maten bestående av olika kålsorter. Vi äter också mos av broccoli och blomkål. Väldigt gott och nyttigare än potatismos, som är snabba kolhydrater. Till ikväll har jag ännu inte tänkt, ska ha lite samråd med maken först det ska ju stämma med hans smaklökar också , men han tycker att det är fantastiskt att jag orkar laga mat och att jag tycker det är roligt.

Jag hungrig nu och kommer att äta lite rester med kålsallad, olivolja, linfröolja, nötter och citronsaft. Man kan också blanda lite ingefära och vitlök i dressingen. Dessutom följer jag ju Anti Cancer läkarens boks rekommendationer. Mörk choklad och bär äter jag varje dag. Jag gör en smothie på bär mest björnbär och hallon, men också blåbär och svarta vinbär och så ett par stjälkar selleri och en avocado, då behöver man inget socker, vilket jag undviker.

Snart är det skidskyttestafett och skidstafett. Heja Sverige! Fortsättning följer.


Solen värmer och smälter snön

4 kommentarer:

Rantamor sa...

Så kul att du mår bra, blir riktigt glad för det.
Och mat lagar du så man blir sugen av att läsa. Vi kör ju GI så det är ju lite likadant.
Vi äter fortfarande inget mjöl, ris, potatis eler bröd.
Och jag håller med dig om att blomkålsmos är gott.
Har du prövat kesoplättar med bacon i , det är bara så himla gott, det gillar vi en riktig favorit.

Ha det forsatt bra nu...kram.

Berit sa...

Så kul att du mår bra idag! :)
Håller med om att det är skoj att laga mat. Ikväll ska jag helt enkelt göra köttfärssås med fullkornspagetti. Till ska vi äta broccolibuketter. Inte för att jag är så hungrig ikväll. Var ju iväg med sonen idag och åt en braklunch.
Kul att "prata mat". Blir också inspirerad. Ikväll ska jag torka bär, hallon och björnbär, enl. ditt förslag. :)

Kram!

Unknown sa...

Grattis till både solen och att du just nu verkar må riktigt bra!
Ha en fin helg! /SA

Wildhearts sa...

Roligt att läsa att du mår bättre. Mos av broccoli och blomkål låter spännande. Det måste provas någon dag, men jag får nog inte tala om för maken vad som är i ;-)

Kram Agneta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...