fredag 21 december 2007

Julsol och fågeln i topp

God Jul
&
Gott Nytt År
önskar
Agneta alla sina läsare

Några dagar har solen visat sig i Stockholm, helt underbart och nu är det mesta fixat inför julen. Småsaker men ändå. Sillen i spa, granen är klädd och köttbullarna rullade och en del julpost har anlänt.










Nu är det snart dags att gå in i jullugnet, lite klappar till att fixa, men nu är det julledighet som gäller.

Fågeln är i topp i granen, för i vår familj har vi ingen toppstjärna.

torsdag 13 december 2007

Lucia

Idag är det Lucia och vi ska till två av våra barnbarn på dagis för att se deras luciatåg. Vårt andra barnbarn är tyvärr sjuk idag, men vi hann baka lite pepparkakor eller snarare äta deg för hennes del.


Annars har det varit fullt sedan förra veckan allt från Schrinken José till barnbarn, blodprov och underbart god och trevlig middag tillsammans med vänner i lördags. Dessutom fick vi en rundvandring i Gustavsbergs porslinsfabrik och det är en märklig känsla att se gammalt porslin, som man sett i verkliga livet. Det måste väl ändå betyda att man varit med ett tag.
Egna ärvda samlingen av Adventsbarnen .
I måndags var vi på Intiman på Stand up med Lennie Norman, Babben Larsson och Adde Malmberg. Temat var Gammal är äldst och genomsnittsåldern på publiken var garanterat över 55+, även om det också fanns 20 åringar. En rolig underhållning med mycket skratt och om förvecklingar i livets övre del.
Jag har också satt upp belysning på nya balkongen så nu närmar sig julen med stormsteg.

måndag 3 december 2007

Adventstjärnor

Har just läst Jessicas blogg om julstjärnor och har ofta känt samma frustration när jag ska hänga upp mina julstjärnor. Hur det nu blev mina julstjärnor, jag har ju varit sambo i över 30 år, troligtvis har jag tagit det som mitt ansvar, för att höja mysfaktorn. Nu har vi köpt runda julkulor, vilket gör att de alltid hänger rakt.
Vi har dock några stjärnor som hänger nästan rakt. Ingen kommentar om storlek dock.






Just nu blommar amaryllisen före jul inte efter som jag oftast har lyckats med, att få den att blomma på självaste julafton verkar vara lika svårt som att vinna på Lotto eller att få julstjärnan att hänga rakt eller att alla lampor är hela i adventsljusstaken. Får köpa en amaryllis som blommar, dagarna före julafton.


Som ni märker har jag ganska "stora" problem, men det är väl ett sätt att få det att se ut som att allt är som det alltid varit och jag tycker det är underbart härligt när det blir färdigt och julafton kommer.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...