lördag 30 april 2011

Tillväxt i levern

Fick besked av läkaren igår att det är ökat antal tumörer i levern, så nästa vecka väntar ny behandling

tisdag 26 april 2011

Ingen behandling

Min CRP, snabbsänka är 59 och vad jag förstår, så ska den var under 10. Det här tyder på en infektion. Har heshet och hosta och det är väl anledningen, så det blir ingen behandling imorgon. Kommer att träffa läkaren på fredag och då tas nya prover för att se vad som ska göras. Fortsättning följer.


Bild på CRP

Underbar påsk

Efter intensiva dagar med växtinköp, plantering och härlig samvaro med döttrar, svärsöner och barnbarn lägrar sig tystnaden åter. Otroligt intensivt har det varit, men jag har orkat väldigt bra och njutit  varje stund. Ingen siesta, men pigg ändå trots att jag varit lite kraxig i halsen och hosta. Barnbarnen är helt otroliga att leka tillsammans de små tvååringarna leker med dockor och kör med dockvagnar. De stora gungar på gungorna, som vi satt upp nedanför terassen.
Hela tiden har solen värmt oss med sina strålar, helt fantastiskt.

Vi har ätit god mat långfredagen blev vi bjudna av yngsta dotterns svärföräldrar på Paella, lördagen påsklunch hos äldsta dottern och påskdagen grillmiddag här med bl a lammfilé, rotgrönsaker i ugn och sparris, vit med berchamelsås och grillad grön sparris, underbart gott.

Idag har det varit provtagning och även en sänka, CPR är tagen för att var säker på att jag inte har någon infektion. Imorgon är det meningen att jag ska få behandling. Fortsättning följer.

torsdag 21 april 2011

söndag 17 april 2011

Födelsedagsfirande

Idag har hela familjen varit samlade i solen och kring boeuf bourgogne och princess och blåbärstårta för att fira födelsedag för ena dottern Emmie och Elsa 5 år. Underbar dag bortsett från att Emmie behandlas med penicillin mot  lunginflammation, men hon kunde vara med och det var bra. Det är underbart när hela familjen samlas. Nu går vi med stormsteg mot våren och jag njuter i fulla drag.

Nu mot ny vecka och provtagning på tisdag och schrinken förhoppningsvis, onsdag DT och torsdag ny behandling. Jag mår trots allt bra och kan njuta av livet och alla underbara personer omkring mig. Vilar när jag behöver och sätter mig vid dukat bord. Det är fantastiskt. Fortsättning följer.

fredag 15 april 2011

Strålande väder

Är lite seg och det hettar lite i ansiktet, men vädret gör att det känns lätt. Fågelsång och ett steg ut genom dörren så har krafterna säkert återvänt. Måste bara hitta en lunch, men det är ganska enkelt. Det finns rester och en hel del saker i frysen bl a Qornbitar.

Gjorde en vegetarisk lasagne igår med hemgjorda dinkelpastaplattor, spenat fetaostsås med creme fraiche och lite grädde, chitakesvamp, lök och tomatsvamp. Riktigt gott. Ikväll blir det fiskgratäng.

Letade igår efter något att fota, men det mesta är redan fotat. Får se om jag har bättre tur idag. Kramar och ha en bra helg!

tisdag 12 april 2011

Långsamt tillbaka

Krafterna återvänder och jag har varit på benen sedan förmiddagen. Magens slemhinnor och de i hjärnan och övriga kroppen återhämtar sig sakta. Blodrover togs i förmiddags och jag hade ett bra samtal med min ansvariga sköterska från ASIH.

Bröstmottagningen på KS ringde och undrade hur jag ställde mig inför behandlingen imorgon och jag sa ja, då proverna var bra och levervärdet t o m hade sjunkit. Så imorgon mot KS igen. Fortsättning följer.





Tänk att ett gift kan vara så vackert. En bild på Taxol.

måndag 11 april 2011

Inget kalas

Lördagen köpte vi presenter till Elsa pärlor och fina pennor med små anteckningsböcker, som hon tycker om att pyssla med.

Elsa firade sin födelsedag igår, men jag låg hemma i sängen. Mådde inte så bra, då mage och huvud krånglade. Idag har det också varit segt. Mycket vila, men jag har har haft fönstret öppet och lyssnat på fågelsång. Nu skiner solen in, så kanske krafterna återkommer imorgon, då är det dags för provtagning och på onsdag är det ny behandling. Känns inte att jag gjort uppehåll i en vecka. Behandlingen går inte ur så fort och det fylls ju på hela tiden.

Såg en påfågelfjäril på gräsmattan, men försökte inte fånga den på bild. Måste numera ha en stol med ut för att sitta på när jag fotar, annars kommer jag inte upp igen. Mina ben är ganska kraftlösa p g a cellgifterna.


Här är en bild från förra sommaren.

söndag 10 april 2011

fredag 8 april 2011

Tema fredag -grönt, gul eller orange

Grön persilja blev det


Mera färger hos SINNESKATTEN

Ingen behandling

Fick hoppa över behandlingen denna vecka då jag inte mådde så bra. Hade försökt sluta med kortisonet då jag inte tycker om mitt svullna ansikte, men jag inser att jag får ta det onda med det goda och fortsätta med kortionset, då jag mår så mycket bättre när jag tar det.

Dagen började med sol, men sedan kom regnet, men det spelar inte så stor roll. Ser fram emot helgen med god mat och förhoppningsvis samvaro med familjen. Ikväll blir det troligtvis ankbröst med aubergine, ugnsstekta päronhalvor och valnötter. Kanske blir det en körsbärspaj också. Recepten och bilderna finns i boken Modern fransk husmanskost.



Ha en bra helg alla läsare och fortsättning följer.

onsdag 6 april 2011

Nu är koltrasten här!

I natt kl 4 hörde jag koltrasten för första gången här hemma och i kväll har jag också hört den, så nu är det verklig vår, även om det kommer snö igen.

måndag 4 april 2011

Grodan


Jag har hittat grodan, som kommit fram från att ha varit gömd under snötäcket och poolen har islossning. Två härliga vårtecken. Vänta på Koltrasten får jag göra och det kan ju var en trevlig och angenäm väntan.


En bild på koltrastungar från sommaren 2009

Koltrasten och helgen

Jag saknar Koltrasten. Har inte lyckats se eller höra den här hemma i vår bara tidigt i våras när den spöksjöng. Däremot har jag hört den nere i stan. Alla vårar och somrar har vi haft många Koltrastar här, så jag undrar vad som hänt.

Helgen har varit bra. Har varit på födelsedagsfirande hos yngsta dotter med sambo Niklas som fyllde 27 år. En helt delikat kaffestund med mackor gott pålägg och goda maränger, bakade av Niklas. Grattis i efterskott. Dessutom har jag köpt ett stort stativ så att jag får plats med min stora målning 80 x 100,som förpliktigar att jag får till något, men jag är på god väg. Målar helt från fantasin och känslor. Glömmer tid och rum och det är underbart.

Nu ska jag äta lite och sedan ta emot sjukgymnasten som kommer en gång per vecka. Tror jag ska önska fot- vad-och handmassage idag. Fortsättning följer!

fredag 1 april 2011

Livet går vidare

Fick behandling i onsdags och igår blev en dag då jag sov och slumrade nästan hela dagen. Ändå kunde jag sova i sex timmar i natt. Idag känns mycket bättre, men tyvärr skiner inte solen idag så det får bli lite Mindfulness och musik för att hitta livsandarna och även en del radio. Kanske jag tar mig an min målning som jag påbörjat. Många projekt blev det men det känns bra att jag vill. Vet att behandlingen kan ge bakslag så det gäller att ta tillvara det som är här och nu.

Tyvärr blev det inte någon tilläggsbehandling med Avastin, vilket jag trodde skulle förbättra mina värden. Läkarna hade som motivation att det inte gick p g a mina hjärntumörer. Läkarbesök om fyra veckor igen och behandling om en vecka om värdena tillåter. En DT ska göras i maj. Kanske jag försöker boka om den tiden så att jag kan få svar i samband med läkarbesöket.

En skön helg önskar jag alla läsare. Fortsättning följer.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...