måndag 27 december 2010

En underbar jul

En helt otrolig julafton har passerat och jag har varit vaken lika länge som alla andra utan att vila. Hela familjen var här och vi har delat klappar och dansat runt granen. Jag har ätit och ätit. Allt har smakat underbart. Kilon som jag tappade i samband med behandlingen har jag tagit tillbaka. Jag mår väldigt bra.

Har idag varit hos läkaren och vi har bestämt att jag börjar med tablettbehandling en om dagen med Sendoxan och en gång per vecka Methotrexate och det känns bra för mig. Verkningsgraden vet ju ingen varken med Taxol eller tabletterna, men jag har goda förhoppningar, då levern håller sig i schack utan svullnad. En fortsatt god helg till er alla och fortsättning följer.

måndag 20 december 2010

Behandlingen

Jag har med råd från sjukhuset flyttat på min behandling, då jag vill ha en chans att återhämta mig. Har mått väldigt dåligt det sista dygnet med illamående och kramp i magen, högt blodtryck och puls, så fort jag försöker äta något. I morse ringde jag och sa att jag inte orkade komma och de tycker på sjukhuset att det är ok att flytta behandlingen till efter jul. Jag tror också det är bäst.

Vad gäller julmat och annat så har jag delegerat ut det till övriga familjen och det känns bra. Har köpt en del saker till barnen via Unicef och även julkort med vaccinationer. Nu vill jag bara känna att jag mår bra och biverkningarna släpper. Fortsättning följer.


God jul
och
Gott Nytt År
önskar jag alla mina läsare.


Äldsta barnbarnet Tildas första jul 2004, idag 6 ½ år.

lördag 18 december 2010

Händer inte så mycket

Här händer inte så mycket nu, försöker hålla näsan över vattenytan. Svårt att beskriva hur jag mår, men det är ganska ok förutom att kroppen lever sitt eget liv. Har bara lite illamående, men en oro i kroppen som är ganska obehaglig. Nästa behandling närmar sig, måndag kl 9 och då undrar jag ju hur det blir nästa vecka när det är julvecka. Inget som jag kan göra något åt utan bara gilla läget just nu. Fortsättning följer.

måndag 13 december 2010

Ny resa med Taxol

Nu har jag påbörjat första behandlingen med Taxol, nästa blir om en vecka och nästa om ytterligare en vecka. Lite beroende på hur jag tar emot behandlingen anpassas dosen därefter. Har mått bättre den senaste veckan, illamåendet släppte jag har slutat tappa kilon och kan njuta av maten igen. Förmodligen, som jag skrivit förut, är det tack vare kortisonet, vilket minskar svullnaden i tumörerna. Nu håller jag alla tummar och tår för att de små djävlarna krymper.

Njuter av familjen och ser fram emot att fira julafton med alla. Kramar till er alla som kommenterar hejar på och bryr er. Ni som bloggar kommenterar jag inte så ofta, men jag läser nästan varje dag och tänker på er. Ha det bra alla och ta vara på varandra och njut mycket. Fortsättning följer.

tisdag 7 december 2010

Hemma igen

Har tillbringat ett dygn på neurologen för att strålas med Gammakniven. Allt har gått bra och jag känner att krafterna långsamt kommer åter. Jag var oerhört skärrad inför vad som skulle ske. Det som gjorde ont var bedövningen inför att fästa en ställning på pannan och i nacken. Man lokalbedövas först sedan skruvas ställningen fast in till skallbenet, skallbenet är okänsligt, så när det satt på plats så gjorde det inte ont. Det var bara väldigt obekvämt, men jag lyckades äta lunch med god aptit. Äntligen verkar mitt illamående släppt, peppar ta i trä. Oklart när cellgiftsbehandlingen ska starta är lite sugen på att hämta ytterligare kraft, förmodligen är det med hjälp av kortisonet, som jag mår bättre. Nog för idag. Fortsättning följer.

fredag 3 december 2010

Lussebullar och pepparkakor

När vi kom från lunchen i söndags doftade huset av lussebullar och pepparkakor. Jessica vår yngsta dotter och hennes sambo Niklas hade bakat. Underbart och de lämnade det mesta kvar för att vi ska ha i jul. Det kallar jag kärlek. Tack älskade Jessica o Niklas! Ha en underbar resa.


Lite frusen, jag glömde fota den nybakt.

torsdag 2 december 2010

Senaste dagarna

Träffade familjen här på lördagen och det är underbart att vara så älskad av de små. Söndagen blev det också lunch hos svåger och svägerska, som alltid underbar mat. Vad sägs om dadlar med chevre, små snittar med räkor, Jansons frestelse a la Leif Mannerström, rödbets och chevresallad o s v glögg, vin och öl att dricka och därefter kaffe med risalamaltacup. Tack Klas och Margareta.

De senaste dagarna blev inte så roliga. Blev illamående och kräktes och hamnade i fullständig trött- och matthet. Orkade absolut inte göra någonting inte ens prata i telefonen. Idag har det vänt och jag har öppnat datorn och min bloggsida och ser alla goa kommentarer. Det är otroligt givande att läsa alla er tankar och kramar.

Det är nu klart att jag börjar min behandling, med Taxole eller Paxene som läkarna kallar det, nästa torsdag och jag kommer att få behandling varje vecka i tre omgångar. Fram till dess ska jag äta kortison som är lite uppiggande och avsvällande vilket är bra för levern inför behandlingen. Skönt att det hela vänt då jag inte riktigt förstod hur jag skulle orka med behandlingar med den utmattningen. Fortsättning följer.



Hur det än är har jag fin utsikt från mitt sovrumsfönster.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...