måndag 30 augusti 2010

Väntan

Har lyssnat på P4 och Lotta Broomé och gjort lite Mindfulness tidigare i morse. Allt för att hålla modet och humöret uppe.

Imorgon är det läkarkonferens om min fortsatta behandling och på onsdag är det röntgen för att bekräfta eller dementera tillväxt av tumörer. Fick en röntgentid den 14 september, en dag efter mitt nästa inbokade läkarbesök. Troligtvis kommer jag att träffa läkaren tidigare, då jag förväntar mig att få byta behandling, men jag tyckte att en röntgen 14 dagar bort inte var det jag ville ha. Ringde därför till röntgenavd och lyckades boka om till onsdag den 1:a, just för att det ska kunna jämföras med markörerna om eventuell förändring.

En okristlig tid blev det kl 7:30 ska jag vara där för att dricka en liter vatten under en timme. Själva undersökningen är sedan kl 8:30. Jag får inte äta frukost, så det blir en snabbdusch för att hitta livsandarna. Jag har ju ändå turen att bo nära sjukhuset, 15 min, om det inte är rusningstid. Läser om andra medsystrar, som måste åka långa sträckor för provtagning och behandling och även bo på patienthotell. Lite tur i oturen.

Längtar efter barnbarnen, men kan inte träffa dom just nu, då de är fulla av dagisbaciller.

Fortsättning följer.

onsdag 25 augusti 2010

Behandling

Idag har jag fått en ny behandling med Navelbine, då de vita blodkropparna stigit till 3,3, vilket är ok. Däremot har cancermarkörerna tyvärr stigit, så nu återstår att se vad som händer. Lite pestigt känns det att det inte "höll" längre, dvs att jag blev resistent så snart. Måste förmodligen byta behandling, men vet inte utan jag ska kontakta sjukhuset imorgon och lyssna med vad som kan göras. Jag tycker att jag nu har fått en förklaring till min oerhörda trötthet.

Vill verkligen att behandlingarna ska passa in i vår resa till Bordeaux i början av oktober, utan att jag ska må för pestigt. Jag vet att ni håller tummarna för mig. Fortsättning följer.

Regn och nya prover

Tyvärr var de vita blodkropparna inte så bra vid provtagningen i måndags, så jag ska ta nya prover inför behandlingen idag. Jag är fortfarande oerhört trött, så jag kan inte påstå att jag längtar efter en ny dos av cytostatika.

Ute regnar det och det börjar likna höst. Lite regn kan inte skada, kanske någon får en översvämning i sin källare, men inget kan jämföras med Pakistan. Det är bara att kura inomhus tills det är dags att åka till sjukhuset, för jag har ju ett hus att vara i.
Fortsättning följer.

lördag 21 augusti 2010

Idag är en annan dag och lite foton

Igår var det samling med heeeeela familjen.  Vi firade Mattias, Elsa och Esters pappa som fyllde år i måndags. Stort Grattis i efterskott till dig. Härligt, men intensivt med alla samlade.


Delar av Mattias bukett

Idag har livet blivit lättare. Biverkningarna i form av trötthet har släppt, så nu har jag inte sovit bort de senaste dagarna. Jag har ägnat mig åt mina terapier i form av trädgårdsskötsel och fotografering. Nästa behandling blir på onsdag om alla värden är ok efter provtagning och läkarbesök på måndag. Syrsan som är på min header kan jag fortfarande höra, så än så länge har jag hörseln i behåll och om en månad firar jag födelsedag. Underbart, en till! Fortsättning följer!


Besök i grannens trädgård!



 Höstkaprifol


Kärleksört



Syrenhortensia



Storklocka, en av mina favoriter


tisdag 17 augusti 2010

Tråååååååkigt...........

Nu börjar det bli tråkigt att sova, sova, sova och de senaste dagarna har jag haft värk i kroppen också så  jag börjar verkligen bli less. Dessutom svettas jag och mår i samband med det lite illa. Jag önskar så att den del av den behandlingsfria veckan, som är kvar, ska göra att jag blir lite piggare. Tur är att jag är ganska ok på kvällarna och orkar äta och vara social med mannen.

Dagarna är sig lika igår sov jag till kl halv tre, idag vaknade jag halv tolv osv. Jag somnar om efter att jag fått frukost, men jag är trött på det. Vill åka på semester, så jag längtar verkligen efter den resa vi ska göra till Bordeaux i slutet av september.

Idag var det mycket klagan, men jag kände för det. Ska nu gå och duscha, för att återfå livsandarna och göra lite lunch, Grekisk sallad.  Fetaost är en favorit just nu. Fortsättning följer.

onsdag 11 augusti 2010

Behandling och "hyresgäster"

Igår fick jag behandling 2 i den här omgången. Nästa vecka är behandlingsfri. Ingen större förändring i biverkningar. Sömnen är fortfarande mycket god, gärna dygnet runt. Jag tycker jag har ett bra liv och njuter av det.

Nu följer sex annorlunda veckor. Yngsta dottern mellanlandar i vårt hus med sambo i väntan på att  badrummet i deras nyinköpta lägenhet repareras. Känns bra att kunna erbjuda plats, när det behövs.
Fortsättning följer.

tisdag 3 augusti 2010

Lite bilder och dagens rapport eller kanske veckans

Stens Huvud

Elsa med pappa i vågorna


I bokskogen, "trollskogen"

B&B


Elsa flyger drake vid Sandhammaren

Ovan är lite bilder från vår 4 dagars resa till Österlen


Påfågelsfjäril o Enchinacea från vår trädgård idag

Vi har tillbringat några dagar i Skåne, träffat vänner och dotter med familj. En härlig resa! Är nu lite trött, men jag har många dagar att vila på, då kärleken börjar arbeta i morgon.

Har idag varit och fått min behandling och besked om att mina cancermarkörer har sjunkit från 94 förra gången till 75 idag, så det går åt rätt håll. Underbart, behandlingen med Navelbine tar vilket är verkligen skönt, då biverkningarna är mycket mildare än med både Taxotere och FEC! Nästa behandling blir om en vecka och sedan uppehåll en vecka.
Tack för alla kommentarer och undringar. Jag mår efter omständigheterna bra och försöker verkligen njuta av livet, även om mitt sömnbehov är jättestort.
Fortsättning följer!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...