tisdag 22 juni 2010

Boet är tomt ...........och lite blommor i form av barnbarn

Fågelboet är tomt. Hon insåg nog att det inte var en så bra plats att lägga ägg på. Det verkar som de provar lite här och där innan de bestämmer sig.

Här kommer då midsommarblommor i form av våra älskade barnbarn.

6-åringen

4-åringarna, som har lite svårt att veta hur
man ska vara när man fotas, men det här blev väl bra?




1-åringarna


Här är jag fotograf bara på ett av fotona, men fotona satt i vår kamera, så jag snodde dom.

Jag själv är som sagt fullmatad med cellgifter och har fått medicin i tablettform att ta med till Frankrike, så nu är det bara att vänta och se hur biverkningarna blir, "so far so good" några timmar efter. Enligt sköterskor och läkare ska inte mina vita blodkroppar ta lika mycket stryk av den här behandlingen, så att jag får feber. Det är några dagar kvar innan vi åker, ska fira min mans födelsedag först sen.......... Fortsättning följer

lördag 19 juni 2010

Lite bilder på blommor och koltrastbo

Idag har varit städdag i trädgården och vi skulle slänga en låda som det varit råttgift i. När jag tar lådan för att slänga den känns den märkligt tung trots att jag visste att lådan var tom. När jag tittar in i hålet ser jag en koltrasthonas ögon o näbb. Oh, hemska tanke om vi slängt den i soporna!


Idag slog den vita Vallmon ut, kanske till brudparets ära!



Och en ny liten blå.




Snart doftar Pionen.





Salvia



Paradisbuskens blomma

På måndag blir det röntgen och på tisdag får jag min första behandling med Navilbine, intravenöst, sedan får jag fortsätta behandlingen i tablettform.  Grattis till Kalle och James som lyckades cykla runt Vättern, trots dåligt väder. Fortsättning följer.


torsdag 17 juni 2010

Det blommar och doftar

Schersmin som doftar helt underbart




Första blomman på vår klätterros, som har klarat vintern fantastiskt bra.

Nu blir det solstolen under ett parasoll och Mindfulness i lurarna, bröllopsspecial med Lotta Bromé får vara. Ärligt talat är jag ganska trött på bröllopet.
Ett stort lycka till alla ni som åker Vätternrundan och då speciellt till Kalle och James, som cyklar för att samla in pengar till ett sjukhus i England.  Länken från Kalle går till insamlingens hemsida.
Fortsättning följer.

Bättre idag

Har pratat med läkaren. Kommer att byta behandling till Navilbine ett cytostatikum. Förmodligen intravenöst 1 gång innan Frankrike och sedan i tablettform under semestern. Om det inte finns tid för intravenös behandling, så blir det bara i tablettform. Min magvärk beror förmodligen på magkatarr, så nu dubblar jag dosen medicin. Njurvärdet är inte alamerande utan beror på de vätskedrivande tabletterna jag tar. Jag blir dränerad. Levervärdet är inom gränsen, så nu känns allt bra igen. Nu ska jag njuta av det fina vädret och ägna mig åt Mindfulness.



Ibland blir jag lite larvig (?) och stressar upp mig, men nu börjar vi om från gå igen och ser fram emot vår resa. Fortsättning följer. Många kramar till alla som kommenterar här på bloggen, på mail och via telefon

onsdag 16 juni 2010

Nu grinar de igen.............

Tyvärr är mina värden förhöjda. Markörerna är över 100 och ska vara <30 och det var också förhöjt lever- och njurvärde. Imorgon ringer min läkare för att se vad som ska göras. Just nu mår jag inte bra. Känner av magen, så jag förstod väl att det inte var bra. Fortsättning följer

tisdag 15 juni 2010

Igår, idag och imorgon


Jag längtar efter värmen. Var är den? Kanske i Frankrike, längtar dit!

Igår var jag  hos "gamla" grannar och fick mycket vänskap och skratt , det värmde gott, så det kan kompensera kylan ute. Stort tack till Anders som hämtade mig och Berit och Gerd som lagade underbart god mat och "onyttiga" goda men mäktiga Leilamuffins med Pollygodis. Kramar till er.

Idag har det varit provtagning. Imorgon får jag svar på bl a markörerna d v s aktiviteten av cancerceller i kroppen. Idag ska jag också till Schrinken José för att prata och då kanske lite oro släpper. Jag tycker jag mår bra, men säker kan jag ju inte vara. Det är alltid jobbigt innan. Den 21 juni ska jag på DT, röntgen och den 21 juli är det läkarbesök. Före läkarbesöket ska vi ha några veckors semester i Frankrike och då bor Elsa och Ester här med familj. De tycker om att passa vårt hus säger Elsa. Puss. Fortsättning följer.

torsdag 10 juni 2010

Dagens bilder och humla


Gårdagens knopp, man kan skönja lite blått i knoppen.



Nu är blå Vallmon på G. Jag älskar den. De röda är två, men kommer att bli fem. Humlan sitter i Rhodedendron på vår framsida.

onsdag 9 juni 2010

Blomman och insekten för dagen



Getingen, som jag antar det är, är alldeles blå av Vallmons pollen. En härlig syn.


Dagens sallad med Balsamicovinäger från Krusmyntagården på Gotland. En gåva från dotter Jessica med sambo Niklas. Det smakade underbart.

tisdag 8 juni 2010

Elsa badar o dagens blomma/blommor

Elsa 4 år badade också i helgen, men hon fick bada ensam, eftersom solen gått i moln och det kändes lite kyligt. Hon var i med hela kroppen så hon flöt på simringen. Det tycker jag var modigt. Lika modig som kusinerna.


Dagens blomma är Lobelia.

Jag mår bra och njuter av livet, sover länge på morgnarna, som jag tycker är sega. I går var vi på Sturehof, där vi hade vår första träff 8 mars 1974. Lite nostalgi, men samtidigt är krogen så omgjord, så det är svårt att känna igen gamla Sturehof. Vi var på Dawids vernissage därefter var vi på Prinsen och åt en god måltid. En lyckad kväll m a o. Fortsättning följer.

söndag 6 juni 2010

Premiärsimtur och minimaran


Tilda, äldsta barnbarnet 6 år, har verkligen visat sig på styva linan i helgen. Hon har premiärsimmat i vår pool och sprungit minimaran. Lillebror Axel o pappa Anders badade också. Det var 24 grader i poolen.

fredag 4 juni 2010

Grymlings



Det här är en av mina favoriter. Kanske lite sent, då gullvivan inte blommar just nu, men texten älskar jag.

torsdag 3 juni 2010

Torsdagens bilder

Piprankans blomma


Utsikt från min solsäng under Asken



Backtimjans blomma



Dagarna de går och jag njuter av färger, solen, värmen och lite sällskap av Ester och hennes pappa, så det rullar på i maklig takt. Biverkningarna från Tamoxifen har avtagit, men jag är ganska trött, men inte trött så att jag inte kan vila bort det. Dessutom har jag en del vallningar, men det ingår också eftersom medicinen bromsar min Östrogenproduktion. På fredag är sista dagen för Penicillinet så hoppas jag att det är över. Fortsättning följer.

tisdag 1 juni 2010

Idag

Oj vad det är tråkigt idag. Har varit full rulle här i flera dagar och så tar det slut. Jag märker också att jag bara går och väntar för att se tecken åt det ena eller andra hållet när det gäller min hälsa. Jag har helt enkelt svårt att bara vara och njuta, men ändå gör jag det på något vis, men saknar nog lite sällskap. Igår kväll  kände jag för första gången i år doften av Kaprifol, underbart. Jag älskar verkligen den doften.

 Senare idag ska jag träffa schrinken José för att prata lite om livet, kanske har han lite nya infallsvinklar att delge mig. Jag ska också gå på dagisfest idag och det blir roligt att höra Elsa sjunga.


En klematisknopp

Livet går ju vidare vad som än händer i världen och det senaste dygnets händelser har verkligen skakat om. Nu vet vi att svenskarna är välbehållna, men vad händer nu?



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...