fredag 30 april 2010

Valborg

Blir oerhört trött av penicillinet, men tror att det hjälper mot magen. Ska se om jag går ut en stund för att fota lite blommor, ska sätta mig ner och se om lusten faller på, har just vaknat efter en sovstund på morgonen. Ikväll går vi upp till brasan och lyssnar på en manskör äter go mat med två barn med respektive och två barnbarn. Våren är här och temperaturen är just nu 15 grader, härligt underbart. Ha en bra dag och helg, kramar. Fortsättning följer.

onsdag 28 april 2010

Hemma igen

Äntligen hemma med två sorters penicillin och lite kaliumtabletter. Fortfarande lite magknip, men läget är under kontroll och får jag feber igen är jag välkommen tillbaka. Jag måste säga att jag bara mött underbara änglar till personal, som har tid att lyssna och förklara fast tiden är knapp. Det är också skönt att veta att när jag kommer till akuten med feber har jag hög prioritet. Det finns risk att det kan vara bakterier i blodet och att då kan vara allvarligt. Lite missar vid intaget gjorde att jag fick vänta ganska länge på provtagning den här gången, men jag bad om hjälp och fick det från onkologakuten.

Thomas har köpt Ola Magnells nya cd rolös, så nu lyssnar vi på den. Jag älskar hans underfundiga texter och ordvändningar, smaka på ordet rolös. Fortsättning följer.

Hemgång?

Det är planerad hemgång idag, men fortfarande har jag magknip och ömhet i magen. Det dök ju upp förra omgången tillsammans med feber.  Läkaren ska diskutera min hemgång med kirurgerna innan de bestämmer sig och de ska också hitta ett penicillin som passar ihop med min magvärk. Det kan vara fickor i tarmen som spökar. Värdena är bättre idag än igår, så det går åt rätt håll, CRP är 77, ganska hög kan jag tycka, den ska ju var mindre än 3.

Börjar känna en viss rastlöshet eller snarare otålighet att mina behandlingar inte fungerar, vill inte ha samma behandling en gång till och hamna här igen med feber. Det troliga är väl att jag får "prova" något nytt. Det tråkiga är ju att FEC, som jag fått nu, hade effekt enligt markörerna, men det finns många olika behandlingar kvar, säger min läkare, så jag får lita på det. Nu håller jag tummarna så att jag får åka hem, men om jag behöver vara här för att läkarna tycker det så tycker jag  också det är ok.Kramar till alla som tänker på mig, det stärker. Fortsättning följer.

måndag 26 april 2010

Värdena går åt rätt håll

Ett par tre dagar får jag stanna här, så att de ser att mina värden forsätter att stabilisera sig. Något mer blod får jag inte då hemoglobinvärdet gått från 94 till 107. Om man har under 100 så måste man få blod och det är ganska vanligt bland cancerpatienter, som tar cytostatika . Penicillin får jag intravenöst, åker jag hem får jag tabletter med, om inte kuren är färdig.

Jag har det bra här på sjukhuset, tog ju med datorn så jag kan blogga lite allt för att inte drabbas av bloggabstinens. Tack alla ni som följer bloggen och kommenterar, mailar, msar eller ringer det är underbart att läsa. Utanför fönstret kan jag se himlen högt upp, jag är på våning ett. Det är en innergård utan utsikt bara fyra tegelväggar inkl min. Ingen mottagning på mobiltelefonen, det känns som att vara i en bunker. Tur att väggarna är röda och att det finns radio, TV, dator och underbar personal runt mig. Fortsättning följer.

Back to Karolinska Sjukhuset

Igår kväll blev jag tvungen att åka till KS akuten hade 38 i feber. Ligger nu på samma avdelning som under påsken och det känns bra att träffa personal jag träffade senast, många underbara som gör ett oerhört jobb. Mina vita blodkroppar var inte bra och Hemoglobinet inte heller, så nu har jag fått penicillin och blod för att bättra på statusen,. Snart springer jag i korridorerna igen. Fortsättning följer.

söndag 25 april 2010

Fortfarande hemma

Än så länge håller jag mig hemma, men jag har lite förhöjd temp och känner mig lite hängig. Jag har väl fått nåt olämpligt (cytostatika) i kroppen, som jag brukar skämta om. Min förhoppning är att jag kan stanna hemma, men förra gången åkte jag in dag 13 och idag är det 10 på den här behandlingen, så riktigt säker känner jag mig inte än.

Igår var stora delar av familjen här. Jag gjorde ingenting mer än var ute och klippte lite i rosorna, de har tagit stryk av kylan, så få se hur de tar sig. Jag vet att man ska klippa rosorna när det är musöron på björken, men vi har en majbrasa nära oss där kan vi lägga riset, så jag har tagit bort det som såg dött ut. Idag är barnbarnet Axel här med pappa och byter till sommarhjul på bilen, ja dom vet att det var försent, men dom kom "nyligen" från Sälen. Mysigt att umgås med bara ett barnbarn i taget.
Fortsättning följer.

lördag 24 april 2010

Magknip igen!

Förra gången när jag tvingades åka till sjukhuset p g a feber, så började det hela med magknip. Nu har jag fått det igen och i natt har jag haft 37,4 i temp inte så mycket, men då jag nu igen börjar få lite temp blir jag självklart orolig. Jag måste åka om tempen stiger över 38 och jag viiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiill inte, men måste få hjälp om ifall att. Jag håller tummarna. Fortsättning följer.

fredag 23 april 2010

Jag önskade en bakelse....

Igår önskade jag en bakelse med hallon, vaniljkräm och jag fick en hel tårta. Underbart god.

Vi åt  mat också, kyckling med chiligräddsås och sallad. Jättegott och det räcker till lunch idag. Humöret är stilla på väg uppåt. Myrorna i kroppen finns där ibland, men är betydligt färre än dag sex. Jag skrev att dag fem är "svårast", men dag sex är mera riktigt, så var det när jag fick Taxotere också, så det är väl ett mönster.

Idag skiner solen igen och det är underbart det blir så mycket lättare i humöret då. Ser fram emot helgen och ser vad den kan erbjuda. Trevlig helg till alla. Fortsättning följer.

torsdag 22 april 2010

Och vinnaren är.........

Var det Koltrasten som gav mig tur? Tack TigrisVinnaren är Agneta. Kolla här.

Onkologen och skratt och liten rapport

Läser unga människors blog (läs gärna själva) om deras kamp med mannens cancer och om hur de på onkologen blir illa bemötta av andra patienter bara för att de skrattar?????!!!!! Hur kan det vara möjligt att vi är så, är det ett måste att vara dystra i väntrummet, bara för att vi är sjuka. Jag trodde att ett skratt förlänger livet! Sorgligt hur det kan bli. Känner själv att jag blir illa berörd på Radiumhemmet, men skulle aldrig ta hänsyn till någon genom att inte skratta och prata.

Dagen för mig idag är att jag är på väg tillbaka, inte så mycket att skriva om, mer än att det är skönt, när tvångströjan släpper och huvudet kommer tillbaka. Förmodligen är det ett mönster att dag sex kommer att bli så här, eller är två gånger inget mönster? Återstår att se kommande behandlingar, har fått tips om att det finns piller mot pirret i kroppen. Tack för det tipset.

Jag har skrivit mycket om Koltrastar och deras bo, om lyckade kullar och mindre lyckade. Upptäckte idag att det är på G i vår buxbomshäck igen. Tycker det är lite oroande om det skulle gå fel. Koltrastens varningsrop är inget man vill vakna till tidigt på morgonen för att sedan hitta små fågelungar halshuggna av skatan. Idag lärde jag mig dock en bra devis av min vän Agneta i Skåne. Hennes mamma säger, att om fåglar bygger bo på din gård betyder det tur. Det tar jag till mig.  Jag har lust att säga tjingeling, som Rantamor en bloggvän,  ofta skriver i sin blogg. Hon gör mig glad liksom många, många andra. Fortsättning följer.

tisdag 20 april 2010

Ted Gärdestad- Himlen är oskyldigt blå

Fick den här låten i mitt huvud på tal om blåa blåsippor och himmel blå.


Myrstack

Kan det vara en myrstack som tagit min kropp i besittning? Det kliar, pirrar och känns allmänt obehagligt, jag får svettattacker och magen bråkar. En allmän olust. Jag vet att jag ska vara glad åt mina cellgifter, men ibland tar obehaget över. Jag har nu äntligen kommit mig för att duscha efter att hela dagen har slumrat av och till och samtidigt lyssnat på på radion bl a Lotta Bromée, men inte ens det kunde riktigt ta bort obehaget. Ska nu ägna en stund åt Mindfulness, men jag vet att det också kan vara svårt i det här läget. Jag ger det ändå ett försök.  Stor kram till alla följare och peppare, ni behövs! Hör nu Koltrasten sjunga och då känns det genast bättre. Fortsättning följer. 



Jag längtar efter att Aklejan ska blomma!

Avbokat möte

Idag orkar jag inte åka på samtal med min schrink, vilket jag kommer att sakna. Var vaken hela dagen igår, njöt av det goa solljuset och blev bjuden på lunch av Emmie. God kyckling i gräddig currysås. Däremot är jag väldigt trött och somnar tidigt på kvällarna runt kl 18. Känner nästan som jag gjorde när jag var gravid, illamående och en enorm trötthet. Vissa lukter och dofter har jag väldigt svårt för och jag har svårt att svälja tabletter och det är ju ett måste. Med andra ord är jag ingen partypingla, men förhoppningsvis kommer det väl att lätta. Fortsättning följer.

söndag 18 april 2010

Blåsippsberget




Minstingarna i vår park igår






Här är lite bilder från vår promenad idag på blåsippsberget. Underbart att komma ut i solen, efter utflykten blev det en liten tupplur, har lite illamående annars mår jag ganska bra. Yngsta dottern med sambo kom förbi och förgyllde vår tid en stund, de var på väg till hans föräldrar för middag. Ska snart äta lite kött och sallad. Fortsättning följer.

lördag 17 april 2010

Emmies födelsedag och liten rapport

MÅNGA GRATTISKRAMAR
 EMMIE
PÅ DIN FÖDELSEDAG


Hela familjen samlas idag så att vi kan fira dig och Niklas som fyllde den 2 april när han var i Hassela!


Liten rapport om mig mår ganska bra ännu, har kortison i kroppen som gör att jag är lite speedad och har mera ork. Däremot är det svårare att sova länge på morgonen. Har nu duschat och drucket lite te och väntar på att maken ska vakna. Fortsättning följer.

fredag 16 april 2010

Annas dag

Sänder en tanke till Anna och hennes familj när hon går vidare till nästa dimension av livet. Kramar till familjen.

Fredagstema djur

Den här bilden är tagen för några somrar sedan innan vi hade ett makroobjektiv, men skärpan är ändå ganska bra. Fler fredagsteman här.

torsdag 15 april 2010

Det bidde ingen perukshop

Nu har jag varit och tagit prover och hör jag inget från bröstmottagningen är värdena bra och då blir det behandling i morgon. Då går jag in i dimman. Jag var idag också och besökte en vän  på sjukhuset, som jag lärde känna när jag var inlagd. Det var sorgligt, men samtidigt härligt att träffas. Hon ska inte få fler behandlingar utan får komma hem och få hjälp av ASIH (avancerad sjukvård i hemmet). Sorgligt som sagt. Jag lämnade en av mina favoritstenar till henne som ett minne, den lilla stenen som finns överst på min sida. Jag vet inte om jag kommer att se henne igen, men jag kommer att ringa henne. Jag tycker inte livet är rättvist!

Det bidde ingen perukprovning idag, glömde remissen hemma. Får ta det om någon vecka eller två, vågade inte boka tid nästa vecka, då jag inte vet hur min "kondis" är. Punkperuk blir det och bild på bloggen lovar jag.

Lunchen blev en lunch med maken, två döttrar, barnbarnet Elvira och dotters sambo och det var väldigt bra. Nu är jag hemma igen och tänker ta en liten tupplur. Bloggar bara lite först. Måste kolla om ni skrivit några kommentarer och titta om det kommit in några fina bilder. Fortsättning följer.

Ny dag

Nu bär det av till provtagning inför behandlingen i morgon och perukshopen för att se om de har en punkperuk. Eventuellt blir det lunch i stan med äldsta dottern och yngsta barnbarnet. Fortsättning följer.

tisdag 13 april 2010

Vårblommor från trädgården

Idag och igår

Inatt har jag haft värk och sovit lite oroligt. Känner att lymfan i höger arm spökar lite då brukar även benet värka. Igår sov jag hela förmiddagen, säkert lite efterdyningar av helgen. Var ute en del på tomten och njöt av vårblommor och sol. Var även i lekparken med Elsa och Ester och deras mamma.

Idag känns huvudet ok. Avvaktar nu i veckan, provtagning på torsdag, eventuellt besök hos perukshoppen och besök av äldsta dottern med yngsta barnet Elvira 11 mån 26 april, kanske i morgon. Tänkte skaffa mig en svart punkperuk som jag kan ha bland främmande människor, tex när jag flyger, för att inte känna mig sjuk.

På fredag stundar nästa behandling, inget jag längtar efter, men jag måste lära mig att leva med mina upprepade behandlingar, då jag är kroniskt sjuk. Den här behandlingen med FEC varar tills de små djävlarna, som jag kallar mina tumörer, blir resistenta mot FEC. Antalet behandlingar står alltså skrivet i stjärnorna. Jag vet inte om jag skrivit att cancermarkörerna, så jag gör det igen. De var 41 före första behandlingen och 39 efter, alltså bra resultat efter en gång.
Fortsättning följer.


söndag 11 april 2010

Kalas i dagarna 2

Igår var det kalas hos oss för Elsa och Elsas farmor och farfar var också här. Tårta på em, underbart god ekologisk torskrygg till kvällen med skagenröra, citronsmör och kräftröra. Potatis i ugn. Allt tillagat av Elsas föräldrar. Idag har vi haft alla döttrarna här med respektive förutom Niklas som jobbar helg. Det bjöds på rulltårta med gräddklick och smörgåsar med fika. Alla barnbarn var här, inalles 5 och lekte och hade skoj på gräsmattan och firade Elsa 4 år.

Jag fick ta mig några tupplurar både igår och idag, känner mig väldigt trött, ingår visst i FEC-behandlingen.
Fortsättning följer.

lördag 10 april 2010

fredag 9 april 2010

Fixat med Eltel

22.20 ringde det till mitt nya felaktiga nummer : Hej, Anders från Eltel som trodde jag bytt till nytt nummer och var nöjd med det. Varför ringer de och varför har jag gjort en felanmälan om jag är nöjd. Nej, jag vill ha mitt gamla nummer, svarade jag. Jaha, är du vaken en stund till? Då fixar vi det. 22.25 var det fixat. Sms bekräftade det 1 timme senare. Hur fick de det till att jag ville byta nummer? Det skrivna språket saknar kanske nyanser, när jag försökte förklara skrev jag att jag fått ett nytt nummer, men också att det var en korskoppling och att det var bytt med en annan familj. Dessutom är det väl en märklig tid att ringa utan närmare presentation, som om att jag skulle veta att min felanmälan går till Eltel.

Skit detsamma 2 ½ dygn tog det att korsa tillbaka.

torsdag 8 april 2010

Telia

Här är Telias svar:

Hej!




Jag har nu kikat närmare på den felanmälan som ni har registrerat hos oss. Precis som du själv skriver tycks det röra sig om en korskoppling vilket resulterar i att du för närvarande har ett annat telefonnummer. Jag kan tyvärr inte göra så mycket här från kontoret utan en tekniker behöver genomföra arbete på telestationen. Felet skall vara avhjälpt senast imorgon eftermiddag. Jag kan inte mer än ursäkta för det besvär som detta har orsakat för dig.



Gällande din fundering på hur jag hittade din blogg; vi är ett antal personer på Telias Kundtjänst som arbetar med en kommunicera med våra kunder via sociala medier, för att kunna erbjuda våra kunder service på ytterligare en arena. Jag fann din blogg genom att använda en sökmotor som inriktar sig på bloggar, exempel på sådana är knuff.se, bloggportalen.se etc.



Om du har några frågor eller funderingar får du mer än gärna maila tillbaka till mig.



Med vänlig hälsning



Anton Agermark, Telia Kundservice

Tänk att det ska ta flera dagar att konstatera det jag konstaterade på några timmar och undrar om det blev kortare handläggning för att de läste min blogg.

Familjen

Ett fång röda rosor till Familjen!


Måste förtydliga att när jag skrev att tjejerna fixat utanför inför min hemkomst så innefattar det sambos och makar så fr o m nu skriver jag Familjen som visar att det är alla som fixar och trixar för att livet ska bli enklare. Det gäller trädgård, målning av fönster och murar förra sommaren, men jag ska köpa en flaska whisky som tack för hjälpen till bl a Mattias, Elsa och Esters pappa. Jag vet att han vill ha det. Jag älskar er alla och ni gör så att jag känner livet i mig. Puss.

onsdag 7 april 2010

Telefonen

Vi har fortfarande en fast telefonförbindelse.Igår var telefonen död en stund "kolla tele linjen" löd meddelandet på telefonen. Efter en stund kom linjen tillbaka, min man ringer vårt hemnummer, som är skyddat och Anette svarar. Ringer senare igen och inget svar. Ringer sedan mobilen och säger att ingen svarar hemma, men jag vet ju att jag är hemma.

Jag ringer då min mobil hemifrån och upptäcker ett nytt nummer i telefonen. Någon hade kopplat oss till ett nytt telefonnummer. Hade någon annan fått vårt telenummer?  Genom att ringa mitt hemnummer, spårade jag den andra familjen, som mycket riktigt hade en Anette som abonnent.

Vi gör en felanmälan till Telia, men allt är mekaniskt styrt ingen röst att tala med. Samma hopplösa standardformulär via webben. Inget att kryssa i om man bytt linjer med varandra. Det kanske inte är så vanligt? Min man var i en teliabutik, men de kan heller inte nå någon person på Telia, utan har samma mekaniska felanmälan. Vad hände igår, vem var i skåpet och kopplade? Någon som brutit sig in i skåpet och som tycker de gjort något roligt. Märkligt är det.

Vänner som ringer idag får säkert under dagtid inget svar och här sitter jag med ett "nytt" telefonnummer som inte är mitt. Hänger ni med? Det knappt jag gör det själv. Telia ska sms:a när felet är åtgärdat, spännande att se om och när det sker. Det ska två till tre dagar efter felanmälan. Ni som vill nå mig ring min mobil. Fortsättning följer!!!!!!!!!!!!!!!!

tisdag 6 april 2010

Hemma igen


De här blommorna fanns på trappan när jag kom hem plus påskliljor och på bordet fanns tulpaner, både ute och inne. Det var krattat i landet på framsidan och sopat. Tack älskade FAMILJEN!

Tisdag blev det innan jag blev utskriven, hade önskat att det skett igår, men det var ju helg så läkarna lyste med sin frånvaro. Det känns jättebra att vara hemma och slippa sjukhuset, när man är lite friskare och ser med andra ögon ser man också bristerna i vården. Långa väntetider innan duschen blir av, toaltettbesök som måste beställas, personal som saknas. Lyckligtvis har jag inte varit beroende, men andra som är det blir lidande. En kvinna ramlade ur sängen i lördags från högsta läge då hon tagit fel på knappar och försökt höja ryggstödet eller ville hon bara till toaletten. Jag vet att hon kände sig avvisad och ville säkert  försöka klara sig själv, som tur är blev det "bara" en blå haka efter fallet. Oacceptabelt sa min läkare, som jag träffade idag efter utskrivningen. Vi var två som påpekade att hon inte kunde klara sig själv, efter fallet blev det grindar på sängen och order om att hon måste ringa på hjälp.

Nu är det bestämt att min nästa behandling flyttas fram en vecka till den 16 april och att jag ska få en spruta som förstärker de vita blodkropparna. Det känns bra att få vila en vecka. Just nu mår jag fysiskt ganska normalt, men psykiskt är jag tagen, då jag träffat många som mår mycket dåligt av sin cancer. Jag tycker det är skandal att man inte kan få högsta klass på vården och eget rum när man mår väldigt dåligt. Kommer aldrig att glömma ögonen på en av de kvinnor jag delade rum med och hur sorgsna vi var när vi sa farväl till varandra. Kan bara ana vad som kommer att hända.

Tack kära bloggkompis Annelie för inbjudan på fika till Bromma och tack alla ni andra som hejar på mig.
Fortsättning följer.

Ps. Jag tappade håret i duschen på KS, så nu har jag samma look som 2009.  Ds

söndag 4 april 2010

Rapport från en sjukhussäng


FORTSATT GLAD PÅSK


till er alla




Har nu varit på sjukhuset sedan i onsdags och camperar ihop med goa rumskamarater som också kämpar mot cancer. Jag har haft bra dagar på sjukhuset, blivit väl omhändertagen och fått god mat och t o m  tårta och påskgodis. Jag har lyssnat mycket på radio, sett på TV, stickat och läst och fr o m idag bloggat. Jag har också haft kärt besök av maken och döttrar.

Det som hände i onsdags var att febern steg till 39 och jag tvingades åka till sjukhuset. Där blev jag inlagd och fick dropp i form av penicillin och näringslösning. De vita blodkropparna var väldigt få och det kan vara anledningen till febern, sänkan, CPR, var som högst 205 idag är den 74, någon annan infektion har de inte hittat. Nu är jag på bättringsvägen har ca 37 i temp och hoppas på hemfärd i morgon. Fortsättning följer.

Vacker bild på penicillin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...