torsdag 25 februari 2010

Värmepump

Vad gör det att kompressorn på värmepumpen gått sönder, det är världsligt. Jag har idag läst två unga människors otroliga kamp mot cancern och blivit väldigt tagen av deras optimism, trots dåliga prognoser. Det kallar jag svårigheter inte en jävla kompressor. Dessutom kan man ta försäkringar mot sån´t, men inte mot livet. Läs gärna Annas och Lilla H:s bloggar.



Många varma kramar till alla kämpare, kända och okända och alla vänner, kända och okända som läser min blogg.

tisdag 23 februari 2010

Internationella dagen för att bekämpa cancer

Igår var det Internationella dagen för att bekämpa cancer ... Till minne av dem som förlorade kampen mot cancer, och de som fortsätter kampen. Jag ber för ett botemedel. 92% av er kommer inte kopiera och klistra in texten till sin Facebook-profil status kommer du? Jag gjorde det, för dem jag älskar, I´m Proud att vara en del av de 8%
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

måndag 22 februari 2010

Livet med barn och barnbarn



Från lördag em till söndag em har huset varit fullt med två barnbarn och två döttrar med respektive. Vi har alla varit "barnvakt" till två barnbarn, så sammanlagt har vi varit fyra barnbarn. Det är underbart att somna med en liten hand i sin, känna hur den slappnar av och blir tung och att känna tilliten från sitt barnbarn. Mina barnbarn är underbara individer med egen vilja och stor självkänsla och det är verkligen befriande. Det kännas bra med tanke på att min vilja, när jag vara liten, satt i grantoppen. Vad den nu skulle där att göra!? Nästa helg är det dags igen men då blir vi två att ta hand om två barnbarn.






Barnen har varit ute i den härliga snön. Här sitter de i poolen på isen och drömmer om sommarens bad.

fredag 19 februari 2010

Jessica fyller 25 år!!!!!!!!!!!!


Grattis, grattis, grattis på din
25 årsdag ha det bra i kväll med kompisarna så ses vi i morgon! Kram.

fredag 12 februari 2010

Tilda 6 år

Många varma Grattiskramar
till Tilda 6 år idag

Jag skickar även en stor grattiskram till Ingvar 71 år idag.

Gårdagens träff med Mindfulnessdamerna med lunch på Yogayama, en väldigt god spenatsoppa med olika tilltugg, blev en lite längre stund i stan. Har idag inga större efterdyningar, mer än att jag har ont i fötterna av allt gående och det hade jag fått ändå även om jag varit fullt frisk. Att träffa dessa kvinnor är helt underbart, känns som vi känt varandra i hela livet och det är inte tyst en sekund. Tack för igår.

tisdag 9 februari 2010

Schrinken

Lite dusch och lunch för att sedan åka till schrinken José. Är lite konfunderad över hur jag mår, känner mig ganska normal, men har lagt av med de vanliga sakerna och de är svåra att komma tillbaka till. Tillbringar stor del av förmiddagen i sängen, men behöver jag det? Kanske, för nätterna är inte så roliga. Jag har inte så speciellt mycket värk, men en muntorrhet (läs öken) som gör att jag vaknar ett otal gånger på natten. Det är troligtvis en biverkning från Xelodan, men också från strålningen mot käken. Ofta somnar jag om under förmiddagen, men om jag hade gått upp och duschat direkt efter frukost, så kanske jag klarat dagen utan sömn???
Jag lurar mig själv lite för jag behöver ofta vila en stund på eftermiddagen. Jag vet att Xelodan gör att jag är tröttare än vanligt.

I fredags och lördags var vi på två födelsedagstillställningar och det klarade jag galant, så ganska normalt är livet, men ändå lite tråkigt. Jag har också besök av döttrar och barnbarn och det förgyller tillvaron. I söndags var alla barnbarnen med föräldrar här och vi lagade köttfärssås och spagetti.

Kanske jag ska starta en ny hobby? Det gamla projektet att sätta in alla kort i album känns som väldigt tråkigt. Städa min garderob, inte heller särskilt roligt.

Den här veckan ska jag träffa 2 Mindfulnessvänner och det ser jag mycket fram emot. Kanske är det inte så tråkigt i alla fall. Det gäller bara att se livet från den ljusa sidan. Markörerna och med dom, smådjävlarna, krymper!! Det är oerhört fantastiskt.
Fortsättning följer.

fredag 5 februari 2010

onsdag 3 februari 2010

De krymper fortfarande!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Nu har jag fått svar på markörerna de är 32 mot förra gångens 35. Enligt läkaren är gränsvärdet 30, vilket jag tolkar som att det är väldigt liten aktivitet. Härligt med ett så fantastiskt resultat. Känner i kroppen att det är bra och att värken i bäckenet har minskat. Det måste betyda att Xeloda är verkningsfullt. Det jag måste stå ut med är biverkningarna, som jag kan tycka är lindriga i förhållande till att få Taxotere och kortisonbehandlingen. Mycket mindre berg och dalar i "måendet", både fysiskt och psykiskt, lite mer slätstruket alltså :-). Kanske är det svårare för omgivningen.
Det här är biverkningarna som man kan få:
minskat antal vita eller röda blodkroppar, hudutslag, lätt håravfall, trötthet, feber, svaghet, dåsighet, huvudvärk, förnimmelser av domningar eller stickningar, smakförändringar, yrsel, sömnlöshet, svullnad i benen, förstoppning, vätskeförlust, munsår, inflammation i näsa och hals, bröstinfektion, depression, ögonproblem, inflammation i vener (tromboflebit), andfåddhet, näsblödning, hosta, rinnande näsa, blödning från tarmen, halsbränna, gaser i magen, muntorrhet, hudmissfärgning, nagelpåverkan, värk i leder, bröst eller rygg och viktnedgång
Jag har markerat de, som jag tycker är mest besvärliga. Fortsättning följer.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...