söndag 31 januari 2010

Xeloda igen

Efter en behandlingsfri vecka börjar det om igen i morgon med Xeloda. Vet inte riktigt om jag längtar direkt, men får se till vilket resultat det ger att medicinera maximalt. Jag har ändå en väldigt låg dos 500 mg, som ger bra resultat. Jag ska till läkaren igen på onsdag, då får jag provsvar på cancermarkören, som visar cancerns aktivitet i kroppen. Det är en markör som inte så ofta tas, då den inte alltid visar rätt resultat, men för mig har den varit väldigt utslagsgivande. Det känns som en säkerhet mellan röntgenundersökningarna.

Idag har delar av familjen varit här och vi har ätit en god middag bestående av rådjursstek med svampröra och potatis- och broccolimos. En underbar blåbärs- och hallonpaj under krispigt täcke med hemgjord vaniljsås. Fortsättning följer.

fredag 29 januari 2010

Huvudfoting och att njuta av livet...........


Elsa 3 ½ år har ritat när mamma är liten och gungar. Elsa har alltid älskat att gunga.







"To see the world in a grain of sand
and the heaven in a wild flower,
hold infinity in the palm of your hand
and eternity in an hour."



William Blake





Det måste vara, att vara i nuet och att kunna njuta av livet precis som ett barn gör.

onsdag 27 januari 2010

Bröllopsdag

Vi firade bröllopsdag igår med Cremant, ostron och kravmärkt torsk bräserad i lime, citron och cremant och till det en tomat och avocadosallad med lök. Det blev mycket gott.




Nu vill jag att det ska bli vår så att jag kan gå ut och gå lite, börjar bli lite rastlös. Antar att det är ett "friskhetstecken"! Kan heller inte få besök av barnbarnen då de just nu är sjuka i feber, hosta och snuva. Krya på er!




Vill inte att det ska snöa idag, men inser att jag inte kan göra något åt det. Var igår på utflykt och träffade min schrink José, roligt med lite annat. Vi diskuterade mest filmer bl a Livet är underbart och The fall. Den första filmen har jag sett och kan rekommendera den andra har jag beställt, men enligt José och en amerikansk kritiker är det en väldigt bra film.

måndag 25 januari 2010

Livet kommer åter

Läs om Annas kamp, från att döden flåsat henne i nacken och tills att hon nu långsamt återvänder till livet. Många kramar till Anna och hennes familj.

fredag 22 januari 2010

onsdag 20 januari 2010

Nu har jag glömt

SOAS stanna upp, observera, acceptera och släpp är bra deviser från Mindfulness. Nu har jag glömt Försäkringskassan eller vem det var.

tisdag 19 januari 2010

Sjukersättning

Älskade Försäkringskassan eller ska jag säga Reinfeldt och co. 103 kr minus netto per månad i sjukersättning efter att ha arbetat i nästan hela vuxna livet förutom under sjukperioden. Beloppet motsvarar summan upp till frikort vid sjukbesök. Det känns förnedrande att få sådant besked och dessutom står det inte att det är en sänkning utan är underförstått i beloppet.

Undrar om de som inte är sjuka och styr vårt land tror att de inte kommer att drabbas av någon sjukdom? Visst ja de har ju skyddsnät så att de får nästan hela lönen även om de är sjuka. Min lön idag hade varit tre gånger mer brutto än den ersättning jag får från Försäkringskassan. Vart tog indexregleringen vägen? Det blev en sänkning, eller kanske en tumme.

Vi är två i familjen så jag svälter inte och har tak över huvudet, men är det så det är tänkt, att jag ska leva på min mans inkomster? Jag tänker på alla ensamstående föräldrar.

Ja, jag vet att det sker katastrofer över hela världen och att befolkningen på Haiti har ett helvete och att jag inte kan jämföra det med min tillvaro. Jag är lyckligt lottad och har ett I-landsproblem, dvs inga problem, förutom min sjukdom. Jag har dessutom hela min underbara familj omkring mig.

fredag 15 januari 2010

Examen




Jessica, yngsta dottern är idag färdig Journalist och Niklas hennes sambo är idag färdig barnmorska. Varma goa GRATTISKRAMAR till er båda.

onsdag 13 januari 2010

De krymper


Det är bekräftat, smådjävlarna krymper. Cancermarkören var förra gången 67 och idag 38. Helt ofattbart underbart. Livet ler mot mig idag.






Längtar till våren i Cap d´Agde, planerar resa dit i maj eller juni.

fredag 8 januari 2010

Tildas tand

Tilda, äldsta barnbarnet som fyller 6 år 12 februari har tappat sin första tand, äntligen! Tanden har varit lös sedan långt före jul och så i morse ramlade den av. Tilda ringde från Sälen och meddelade stolt att nu var den borta och låg i ett glas med saltat vatten, för om man saltar vattnet blir det mera pengar, allt enligt Tilda. Grattis Tilda till en milstolpe i livet.

torsdag 7 januari 2010

Ute igen

Nu har det mesta av blåsorna och såren i munnen försvunnit. En liten blåsa på tungan finns, men det är inget när man gått igenom det jag gjort.

Jag fick frågan om jag skulle gjort strålningen om jag vetat vad det innebar. Ja, det skulle jag göra även idag, men begära mycket mer hjälp. Sprutor mot smärtan och näringsdycker skulle vara ett måste. Jag har gjort flera stora operationer, men det här var det värsta att ha hela munnen utslagen, obrukbar. Ingen smak och bara smärta. Vakna otaliga gånger på natten när munnen är igenkorkad, så den måste "brytas" isär och dessutom vara muntorr och tungan värker av såren och torrheten. Det är verkligen jobbigt.

Tur i oturen var att det var helger så min man kunde vara hemma och ta hand om mig och det har varit underbart. De senaste dagarna har jag levt ett ganska normalt liv och det känns fantastiskt. Nu är snart penicillinet slut och jag ska börja med Xeloda igen och så vidare, vad det innebär, men det känns enkelt nu.

Klänningen hänger fortfarande oanvänd. Det blev fleecerocken igen på Trettondagsafton, helt ok. Är bjuden på fest i februari, så då kan jag använda den, klänningen alltså.

Fortsättning följer efter läkarbesök.

lördag 2 januari 2010

Dagarna som gick

Nyårsafton flöt på som jag önskade, var uppe hela dagen och även in på småtimmarna. Klänningen blev dock kvar på galgen fleecerocken passade bättre, då jag var lite frusen. Räkor och ostron spisades och smakade gott tillsammans med Crémant. Klänningen kommer säkert till användning i trettonhelgen. Tyvärr blev jag sämre på nyårsdagen, så den tillbringade jag i sängen.

Blåsorna har lagt sig ganska bra, men läpparna är lite såriga. Känner att krafterna återvänder, ska äta kycklingwok till middag, så munnen fungerar bra nu. Det enda som är jobbigt är att febern inte riktigt släpper.

Gjorde en MR den 29:e så den 13:e ska jag träffa läkaren och se hur saker utvecklar sig. Prover bl a en cancermarkör tar jag dagen innan. Tack alla goa vänner för era hälsningar det värmer. Fortsättning följer. Kramar från Agneta
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...