onsdag 30 december 2009

Dagar av kaos

Har varit på sjukhuset i omgångar några bokade och ett akut. Upprinnelsen var att jag några dagar efter strålningen mot käken fick stora sjok med blåsor i munnen som smärtade oerhört. Visste inte att det kunde bli så illa. Lite blåsor visste jag att man kunde få, men alla dessa blaffor. Trodde själv att jag hade varinfektion på hela högra sidan av munnen. Bokade då ett möte på sjukhuset och läkaren konstaterade bara att allt var normalt efter fem starka strålningar. På kvällen fick jag feber och då måste man åka akut till sjukhuset när man tar cytostatika. Misstanke finns då att de vita blodkropparna blivit för få, men det konstaterades att det inte var så och jag fick åka hem igen, vilket var skönt. Jag fick ändå penicillin utskrivet eftersom min sänka var något hög. Jag avvaktade några dagar och nu tar jag penicillinet och hoppas att blåsorna lägger sig.
Tur i oturen att vi inte är inbokade på någon stor supé, för jag kan säga att äta är nästan omöjligt med alla dessa blåsor. Jag får ta olika vätskor som bedövar och värktabletter. Ser dock fram emot att fira nyår med min kära man som stöttar och finns här. Ostron och räkor är inköpta och Crémant finns på kylning. Ny klänning hänger i garderoben. Skål och Gott Nytt år till alla vänner och läsare. Fortsättning följer.

fredag 25 december 2009

Annorlunda julafton

Kl 9.30 på väg till grannen för att äta julegröt, sjunga julsånger träffa 40 andra grannar. Vår närmsta granne har startat en jultradition att bjuda in sina grannar på julegröt. En tradition som vi gärna anammar. Yngsta dottern Jessica och Niklas, sambon var också med.

Kl13 var det så dags att gå till Niklas föräldrar för att fira julafton. Underbart trevlig och varm tillställning tillsammans med Niklas föräldrar, mormor, bror och svägerska och två små tjejer. Julklappar till alla vi fick bla vätskeersättning från UNICEF.

Idag är det slappardag i fleecerock och tofflor framför brasan med en god julklappsbok. Thomas pysslar med lite målning.

onsdag 23 december 2009

Julhälsning




God Jul och Gott Nytt år
till alla mina läsare!




Många kramar från Agneta

måndag 21 december 2009

Lilla julafton

Lilla julafton blev som stora julafton. Härligt varm och mycket fin tomte från Norrland. Den här gången kom han med renarna, men de hade han ställt på parkeringen.


Strålningen går framåt idag var det dag tre så nu återstår 2 ggr. Ännu inga allvarliga biverkningar, men jag har fått medicin som jag ska ta förebyggande för bl a svamp i munhålan.

fredag 18 december 2009

Strålning

Här är bilden av min strålningsmask. Den är mera lik Hannibal Lecters mask när man ser den uppifrån.

Jag gjorde min andra strålning idag och de tre sista nästa vecka. Biverkningar kan det bli i form av blåsor och svamp i munnen. Fortsättning följer.

onsdag 16 december 2009

Markörer

Har varit hos läkaren idag och träffade en mycket glad läkare, som meddelade att mina cancermarkörer sjunker i värde, vilket är vääääääääääääääääääldigt positivt. Vi har läget under kontroll tycker hon och jag är mycket tacksam för det. I morgon börjar strålningen och pågår 5 ggr, så blir det åter Xeloda 26 december, för att jag ska slippa äta under juldagarna. Biverkningarna får jag leva med. Jag ska köpa grönläppad-mussla-tabletter för att se om ledvärken blir lindrigare då. Ett omega 3 preparat som lindrar vid inflammationer.


Veckan som gick innehöll besök i staden för en träff med Mindfulness-kvinnorna. Alltid lika roligt och givande. Mycket sovande och vila har veckan också innehållit.










Luciafirande på olika dagis och familjeträffar här hos oss. Lussebullebakande.


På lördag firar vi lilla Julafton här hos oss, vilket jag ser mycket fram emot. Speciellt tomten från Norrland. Ho Ho.

onsdag 9 december 2009

Strålning á la Hannibal Lecter

Idag har varit en bra dag, behövde inte sova efter frukosten. Igår var en lite sämre dag sov till kl var 15:30, men jag njöt av det då och hade säkert nytta av det idag.

Jag har idag också varit på Radiumhemmet, på strålningsenheten. Skulle förbereda inför min strålning av käken som börjar den 17:e. Träffade där en Anders, som jag är säker på att jag träffade för 10 år sedan, inför min första strålning, som jag fick på mitt bröst. En mycket sympatisk man som vet hur man pratar med patienten som ska göra något lite svårare.

Jag fick en mask inprovad, så jag kände mig som Hannibal Lecter, skillnaden är att hela mitt ansikte var täckt av masken och att den satt fast i bänken. Mallen lades i varmt vatten i 3 minuter sedan på mitt ansikte och spändes fast i bänken och formades efter mitt ansikte. Händerna hade jag instuckna i en ögla i övrigt var inte kropppen fastspänd. Tur att jag inte lider av klaustrofobi. Ska försöka få en bild av mig i den munderingen nästa gång. Så här ser Hannibal Lecter ut, för er som inte sett filmen När lammen tystnar:








Har fått tillstånd att ta mina Xeloda utan uppehåll, men jag valde ändå idag att göra ett uppehåll en vecka, eftersom jag tycker att biverkningarna är lite grymma.

Imorgon är det dags för lunch med Mindfulnesskvinnorna.

Fortsättning följer.

söndag 6 december 2009

Trötthetens lov

Har tillbringat gårdagen i sängen fram till kl 15.30 helt utslagen. Hade dagen innan varit en tur till Stockholm och tydligen tålde inte min kropp det. Härligt med liv och rörelse här, fastän jag ligger i min säng. Idag har jag mått förhållandevis bra, kanske beror det på att jag glömde ta min Xeloda igår kväll. Vi också har varit hos svåger och svägerska på glögg och lunch med laxpaj, krutonger med ansjovis, laxsnittar, rödbetor med chevreost och valnötter m m och till efterätt en risalamalta med citrusfrukter och kanel. Allt enligt utsökt elegans a la Margareta. Kram.

På onsdag ska jag till sjukhuset för förberedelse inför strålningen, så nu är det på gång.
Fortsättning följer.

torsdag 3 december 2009

Gårdagen och dagarna framåt


Jessica, yngsta dottern har skrivit sin första artikel i Bonniertidningen Misstänkt. En ganska ny tidning som skriver om gamla och nya brott och om människoöden, både ur brottslingens och brottsoffrets synvinkel. Finns att köpa i Pressbyrån och för prenumeration. Grattis Jessica och lycka till fram till examen i januari. Gäller även sambon Niklas, som då blir färdig barnmorska.
Gårdagen bjöd på alla barnbarn. Mycket leksaker överallt, men också städning efteråt. Vi bakade också pepparkakor, så nu doftar det pepparkakor här igen. Härligt med dessa kreativa barn som verkligen kan leka och trivas med varandra. Jag älskar mina barnbarn, de ger så otroligt med energi och kärlek. Ikväll blir det glöggmingel hos grannen och på söndag glögg och lunch hos svåger och svägerska. Härligt med generösa människor.
Har de senaste två dagarna drabbats av ett otroligt illamående på morgonen. Kanske är det inte så konstigt, då morgonen börjar med ett gäng tabletter, där en vanlig biverkning är just illamående. Tidigare har jag klarat det bra, men Xelodan förstärker säkert biverkningarna.

Nästa vecka är det sagt att jag ska börja stråla, eller snarare är det en önskan från läkaren. Väntetiderna kan ju vara långa, men jag tror att jag är ganska högt på listan av prioriterade, med tanke på min värk. Har lagt bort nojan med att äta morfinpreparat, inser att värken tar ner så mycket att det är värt att äta morfin. Det är inte beroende-framkallande om man har värk, bara när man tar det för att få en kick. Belöningssystemet kan inte aktiveras på grund av smärtan. När smärtan försvinner vill man inte längre ha drogen. Allt enligt min schrink och smärtdoktor José.


Fortsättning följer.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...