torsdag 29 november 2007

Julskinka med glutamat

Nu närmar vi oss julen med stormsteg flera år har vi velat i frågan om julskinka eller inte. I år får nog den som vill ha julskinka på bordet ta med sig. Själv kommer jag att äta skaldjur och mycket grönsaker. Hittade den här artikeln i Aftonbladet och blev ännu mera övertygad om att jag i n t e ska äta eller servera julskinka. Själv föredrar jag denna lilla gris.



tisdag 27 november 2007

Så speciell

Tack Louise för en underbar konsert på Rival igår. Du är helt underbart speciell så naken och sårbar, men ändå så otroligt stark. En förebild för många både unga och gamla att orka kliva över istället för att gå under. Du är dessutom en otroligt frisk fläkt i vardagen och en tröst i höstmörkret. Läs om Louise på Aftonbladet

söndag 25 november 2007

onsdag 21 november 2007

Novembermörker

Det är svårt att hitta orken i detta mörker. Helt underbart är det när solen tittar fram. De dagarna känner jag att batterierna laddas, men detta grådask och småregn som det var igår, gör att ingen kraft blir kvar. Har de senaste dagarna också haft diskussioner med Trygg-Hansa om min försäkring där och whiplashskadan vilket gör att kraften också sinar. Ingen ljusning utan bara krav på nya bevis för att jag har besvär av min skada. Hur ska jag kunna bevisa min värk, då ingen röntgen i världen kan visa värk.




Tänka tillbaka till bänken vid havet kan man ju alltid!




Det som trots allt gav mig kraft igår var mötet med min schrink. Även om vi pratar om svåra saker, så är det med lättare steg jag går därifrån, eftersom en del av den ångest och oro jag känner kan jag lämna där. Däremot hade han flyttat från Stockholm till Nacka vilket orsakade en del förvirring, men nästa gång blir det bra och lättare att hitta dit. Förhoppningsvis har han också möblerat om, eftersom jag som patient satt rakt emot en dörr och innanför ett fönster. Inte bra enligt Feng shui och jag tyckte inte det var bekvämt eller också var det att det var ny lokal vi satt i.


Annat glädjande är att fullmånen är i antågande. Det är dock åter svårt att sova, men det är helt underbart trolskt när det lyckas vara molnfritt och månen lyser upp i rummen. Augustimånen i rummet vid havet på Österlen glömmer vi inte Thomas och jag.



torsdag 15 november 2007

Iscador

Äntligen kommer så granskningen om Iscador sk medicin som man köper på apoteket eller om man ska kalla det för något annat. Det pågår ett forum på TV4, inför kvällens Kalla fakta, om Vidarkliniken och åsikterna är lika delade som alltid.

Själv behandlades jag på Vidarkliniken år 2000 och fick behandling med Iscador. Jag hamnade på Vidarkliniken, eftersom jag vid det tillfället var förvirrad och ledsen. Jag var ett år in på min bröstcancer och trodde jag åkte dit för att få hjälp att hitta mig själv igen. Utan att be om det fick jag första dagen Iscadorsprutor. Jag erkänner att jag var dåligt påläst, men ändå kände jag det som jag inte hade något val. Sista halmstråt tog jag och det var ju genom Landstingets försorg jag var där. Det är verkligen sektlikt att befinna sig där, mycket outtalade frågor om egen skuld till sin sjukdom osv. Om Iscadoren hade hjälpt, så skulle jag ju rimligtvis vara botad idag, eller? Eller kanske var det så att jag inte var tillräckligt andlig? Jag vill inte fördöma all alternativ behandling, för jag vet att det finns hälsokost och homeopatisk medicin som har hjälpt människor. Dock är det så när det gäller Vidarkliniken att det är mycket skuld och skam inblandat, vilket gör att man mår psykiskt dåligt. Expressen

söndag 11 november 2007

Rockfest på Nalen



Vi konstaterade att det var 41 år sedan Thomas var på Nalen och såg Kinks och andra stora artister. Själv har jag varit där på konsert efter att själavården upphörde 1997. Nu var det rockfest med 750 inbjudna som tillsammans höll stämmningen på topp. Jag såg flera Elvis och Tina Turner. Själv var jag bara allmänt rockigt klädd i läderkjol och väst med tuperat hår. Det var nog ingen som trodde att jag var Louise Hoffsten d ä, men roligt var det. Jessica och Niklas var där med sina kompisar och dansade som gudar. Jag fattar bara inte hur Niklas orkar, för mig verkar det som han gör tio Friskis och Svettis pass på en kväll. Underbart att se hur de alla åldrar kan roa sig tillsammans.
Idag är det Fars dag så Thomas får besök vid 3-tiden av döttrar och barnbarn, så det blir lite fika med tårta.

torsdag 8 november 2007

Mitt dåliga samvete


Jag är så lycklig!! Jag vill dansa som Mamma Mu. Hon är det bästa minnet jag har från min tid i Förskolan både som förskollärare och chef. Idag ringde gamla kollegor, som rensade förrådet på mitt gamla kontor och hittade mina kartonger, mitt dåliga samvete. De undrade om det var något jag ville ha. Släng rubbet osett svarade jag. Jag fick slänga nycklarna, eftersom låset var bytt, så nu är den epoken avslutad. Skööööööööööööööööööönt! Dåligt samvete i 8 år, vilket slöseri. Undrar vad det betyder för hälsan? Tur att jag inte vet.

Bloggosfären eller cyberrymden

Så har jag då kastat mig ut i bloggosfären, utan livrem och hängslen. Blev uppmanad av en Lasse för någon vecka sedan att gå med i de olika bloggportalerna. Nu är detta gjort och få se vad det innebär. Kanske är jag inte längre så anonym att det är bara min närmaste som läser min blogg utan även andra kommer att läsa och kanske betygsätta. Få se vad som händer. Just nu känns som jag har inget att skriva om. Lite time out kanske? Men bara några dagar.

onsdag 7 november 2007

Gapskratt

http://www.youtube.com/watch?v=V-MhKpZTYyE Tryck på länken och få ett gott skratt!

Louise Hoffstens platta


Äntligen så kom då plattan med posten! Så Speciell med Louise Hoffsten. Visst är den speciell, helt enkelt underbar, något att gråta till och något att vara två till. Naturligtvis vill jag också dansa till På slätten. Dagen är räddad känner mig nästan botad från min senaste åkomma. Tror jag ska vara Louise Hoffsten d ä på Nalen på lördag. (Om jag vågar). Jag ska gå på rockparty och komma klädd som min idol.

Här är Louise officiella hemsida http://www.hoffsten.com/

tisdag 6 november 2007

Feberfrossa

Ligger just nu i sängen med feber och värk i kroppen och tycker lite synd om mig själv. Skulle ha varit hos schrinken idag och pratat av mig lite och missar nu det, vilket är tråkigt. Kanske kan jag få en tid nästa vecka. Otur att jag inte är man http://www.youtube.com/watch?v=rXLHWmjA5IE&eurl=http://widget-73.slide.com/widgets/sf.swf

Ska nu snart dricka min drink med morötter, rödbetor och äpplen och se om det hjälper mot infektionen.

måndag 5 november 2007

Blå måndag

Har lite "baksmälla" efter helgens intensiva möte med två av våra barn och 2 barnbarn och två svärsöner i olika omgångar. Det blir så tomt när måndagen kommer och kroppen värker. Alla drar till sina jobb och ja, jag tycker det känns lite "blue". Nu börjar solen titta fram och jag ska nog sänka min lekamen i ett bad, så kommer det att kännas bättre sedan. Ofta är det bättre att göra något än att inte göra något alls. Naturligtvis beror det på dagsformen vad jag kan göra, men att bada är att göra något och att njuta.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...