måndag 24 september 2007

De krymper i kroppen

De små jävlarna i skelettet och lymfan har krympt sedan senaste undersökningen i maj. Beskedet kom idag kl 17.50 från Radiumhemmet. Underbart härligt, nu kan jag andas igen.

Nu till resan i Frankrike. Helt underbart ljuvligt med underbar mat mycket ostron och dryck, mycket sol, läsande och latande.
Utsikt från balkongen.





Utflykter till små orter bl a Sauve där vi fann en oas vid ett torg.






En gammal stad med mycket små gränder och prång.

fredag 7 september 2007

Bröllop, resa

Fredag och telefonsamtal till Bröstmottagningen på Karolinska sjukhuset. "Det är många som ringer nu försök lite senare" säger telefonsvararen. Jag är alltså inte ensam med min diagnos, skrämmande kan jag tycka. Efter ca 10 ggr och 20 min kommer jag fram och är samtal nr 4 och ytterligare 10 min väntan, men tyvärr inget besked före vi reser i morgon.

Eventuellt kanske jag kan få besked i eftermiddag, men jag vet inte om jag vill veta. Har ingen anledning att tro att det har förändrats men undran finns.


Nu till det positiva; att vi ska resa och njuta av livet och sol, värme och god mat och dryck




och dessutom ytterligare en bild från Mimmi och Anders bröllop.

torsdag 6 september 2007

onsdag 5 september 2007

Barnbarn och gitarren

Så var då vardagen åter med en spontantur till Liljehomen och Tilda och Axels dagis i måndags. Mimmi ringde och ville ha hjälp hem hennes nyckel till bilen hade slutat fungera, hon skulle hämta barnen och Axel skulle till BVC och få en spruta, allt inom45 min. Vi lyckades nästan i tid och barnen blev glada och överraskade att se mig. Lite bekymmer då Tilda tagit av sig ballerinakjolen och röda koftan och inte visste riktigt var, men vi hittade den på Mandarin en annan avdelning. Tilda går på Hallon och Axel på Lime.



Tildas härliga kommentar, när vi skulle klä på oss var ; "Oj vad mörkt det blev "då den något för
stora mössan åkte ner över ögonen. Det värmer i hjärtat. Jag fick en eftermiddag och kväll med barnbarnen. Härligt.

Tilda spelar gitarr och Axel ser på TV


Så blev det tisdag och magnetröntgen för mig måste kolla så de små jävlarna håller sig på mattan. Senare på kvällen spelning för Thomas i källaren och uppvisning av nya gitarren.Jag gick till Elsa och kramade henne och träffade Emmie som just börjat nytt jobb.






Elsa pratar i telefon med mej när jag är i Skåne.





Här är den då underverket Gitarren med stort G.













Så här ser de ut som byggde Janne, Mike, Dan, Thomas, Mikael Sandén kursledare och Jack.

Nästa vecka är det Frankrike som hägrar

måndag 3 september 2007

Tillbaka igen

Nu är vi åter igen från det vackra Österlen.




Utsikt från ett fönster i Norrekås vid havet.




Första veckan bjöd på blandat väder mest mulet så dotter och måg och barnbarnet Elsa fick inte bada så mycket som vi hoppats, men fick ändå gräva i den vita sanden på stranden och sparka i gruset i Skillinge.







Vi hann med det man måste se Stens huvud, Ales stenar, Sandhammaren i olika väderlekar, Brösarps backar och Brösarps krog tillsammans med skåningar som gillar äggakaka. Tack Agneta och P-O för den!







Klas och Margareta på besök i Sandhammaren med mig. (Thomas byggde gitarr, men det vet ni redan, snart publicerar jag en bild på underverket)


Vi har bott otroligt charmigt nära havet med mycket läsande, gående och cyklande längs strandpromenaden. Framförallt sista veckan då jag var ensam på dagarna när Thomas byggde på sin gitarr, som ni vet. Det är lätt att älska Österlen.
Utöver oss fanns det andra hyresgäster i huset, se bilder;













Koltrastarna är borta och boet är tomt förhoppningen är att de är utflugna. Koltrastvakterna hade inte lika bra koll som jag.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...