onsdag 22 augusti 2007

Österlen

Är nu på Österlen på en lånad dator i Östra Tommarp. Har haft sköna dagar här, men när Stockholm badar i sol badar vi mera i dimma och regn. Dock är det varmt. Stugan som ligger 15 meter från havet har en underbar strandpromenad utanför, men tyvärr är stugan lite fuktskadad, så vi måste nog säga att standarden kunde vara bättre. Lungorna mår inte så bra. Annars trivs vi, Thomas slipar och filar på sin gitarr han bygger från 9 - 17 varje dag lördagar och söndagar också, men fint blir det. Vi andra shoppar på olika ställen och äter gott.

fredag 17 augusti 2007

Koltrast och Österlen


Nu reser vi snart till Österlen och lämnar Koltrastarna åt sitt öde, men jag har satt varningsflagg i trädet i form av blå paraplyer. Vet inte om det hjälper, men det fanns blå nät att skydda bärbuskar mot en gång, så tanken är att skator inte gillar blått. Vem vet. Jag får prata med dotter och måg som bor här när vi är borta, men kanske de inte har intresse för Koltrastar?Vi hörs snart igen från något internetcafé.

torsdag 16 augusti 2007

Det blev inte lugna gatan


Innan eftermiddagen var kommen var huset fullt av döttrar och mågar det saknades bara en och några barnbarn. Det blev fullt hus packningen fick vänta, men vi hjälptes åt att packa hyrbil med skräp (jag dirigerade vad som skulle kastas) och resten av styrkan handlade och lagade mat, så var allt som vanligt igen. Härligt! Jag och min man fick äta mat som barnen lagat, i vårt hus, det är gott!


Ikväll har vi varit hos dotter och måg och ätit födelsedagsmiddag. Mycket gott! Att äta mat hos vuxna barn är väldigt vuxet, som min man sa i vår dotters bröllopstal.


Nu till verkligheten. Jag måste packa. Skål!

onsdag 15 augusti 2007

Lugna gatan

Idag blir det lugna gatan och förberedelse inför färden till Österlen på fredag.

Har pratat lite i telefon, tittat på morgonTV, läst DN och fått påminnelse om utbrändheten. Den kom som ett brev på posten 1999 efter min första bröstcancer. Blir förtvivlad när jag tänker på allt som föregick min cancer, 12 omorganisationer/förändringar på mitt arbete och personliga kriser som följd. Hade tur som träffade min schrink och andra läkare som hjälpte mig och att jag blev sjukskriven, men det var väldigt lite förståelse från arbetsgivaren.

Det är skambelagt att var utbränd, eftersom det finns en uppfattning om att det är en viss typ av människor som blir utbrända, jag vill hävda att det är de engagerade som blir utbrända i stora tungrodda organisationer.


Hade jag då i det läget fått komma tillbaka till ett arbete där jag bara fått
"lukta på blommorna" hade jag mått mycket bättre, men det var då inte möjligt eftersom vi stod inför en ny omorganisation . Utan skulle jag tillbaka var det "fullt ös" som gällde.


Blir också förtvivlad för de människor som kanske inte kommer att få hjälp på grund av nya regler.


Nu tillbaka till nuet, ska läsa färdigt DN och gå ut en stund i solen så länge det varar.

tisdag 14 augusti 2007

En dag i stan (Stockholm)



Idag har jag varit hos schrinken, dit jag går för att hämta lite kraft, snacka lite och få hjälp med diverse krämpor. Jag har också ätit lunch med min man, vilket alltid är trevligt och handlat en del böcker inför resorna, har fastnat för Paulo Coelho och hans poetiska språk. Tycker det känns svårt att läsa Stieg Larsson. Har läst första boken men hoppade över tvåan, då det är så mycket övervåld, mot framförallt kvinnor, vilket jag inte riktigt klarar just nu.

Koltrastparet har hittils klarat sina ungar. Har varit lite kritiskt några gånger då skatorna gått till attack. Förra sommaren blev ungarna ihjälhackade och det vill jag inte uppleva igen, det är väl egentligen ingen stor sak, men Koltrastar har alltid betytt mycket för mig.

måndag 13 augusti 2007

Måndag


Så var det då åter måndag lite blå måndag i tråkighetens lov. Kanske för att de flesta jag känner har sina arbeten och jag har inte det sedan några år.

Ja, ni vet bröstcancer och så vidare som så många andra kvinnor, men det är inget jag tänker på dagligen utan mest när det blir vardag igen.

Jag och min man har däremot några härliga veckor framför oss närmare bestämt fyra. Två veckor på Österlen i Skåne i en stuga 15 meter från havet, låter härligt, men kanske det förutsätter soligt och varmt väder. Annars gillar jag att vandra på stranden, så det får bli det med regnkläder om det blir fulväder. Två veckor i Frankrike står också på schemat och då är det nästan garanterat promenad i fint väder på stranden.

lördag 11 augusti 2007

En dag hemmavid


Denna dag den 11 augusti är unik så tillvida att solen skiner och vi har inga besök på tomten, förutom ett koltrastpar som bor i vår ask. Andra dagar är ofta våra döttrar med respektive och barn här eftersom vi bor i ett paradis.

Idag har jag börjat läsa Pilgrimsresan, lite mycket religion men kanske ska jag se det som filosofi eller en högre makt. Har gjort en del andra "resor" med bl a Brandon Bays, vilket gett livet en högre dimension, så troligtvis kan jag lära något annat.

torsdag 9 augusti 2007

Så var det dags

Så är det äntligen dags att börja blogga, har länge funderat och tvekat lite, men kan Plura så kan väl jag. Inte för att jag är kändis, men jag är lika gammal som han. Tänkte skriva lite om livet i största allmänhet och idag när tråkigheten kröp på tyckte jag det var dags.

Har i sommar firat bröllop för två döttrar, två helt olika bröllop men båda lika roliga. Kanske var det senare lite svårare då det krävdes mer förberedelse, både för mig och mina två döttrar vilka skulle vara tärnor. Våra barnbarn var brudnäbb och näbb och till det krävs attiraljer som västar och väskor. Jag tillverkade de senare och döttrarna sydde sina klänningar med lite assistans. Svettigt var det men bra blev det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...